Az új kínai nagykövet látogatása a PTE-n

szerzõ: PTE NKO / Pozsgai Gyöngyi

2013. március 4-án egyetemünkre látogatott Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövete, aki a közelmúltban foglalta el posztját. Nagykövet úrnak első vidéki útja Pécsre, első egyetemi látogatása pedig a PTE-re esett.

Wang Hongliang (balról) és Xiao Qian nagykövet

A megbeszélés során Bódis József rektor úr tájékoztatta Nagykövet urat arról, hogy egyetemünk 3 fő területen kívánja bővíteni kínai együttműködéseit, melyek a következők: kínai hallgatók számának növelése az idegen nyelvű térítésköteles programokon, kutatási kapcsolatok elmélyítése kínai partnerekkel, valamint a technológia transzfer területén az együttműködések számának növelése.

Xiao Qian nagykövet úr elismerését fejezte ki a Magyarország első egyetemén folyó magas színvonalú oktató és kutató munka iránt továbbá igéretet tett arra, hogy a Rektor úr által megjelölt együttműködési lehetőségeket a lehető legnagyobb mértékben támogatni fogja.

Wang Hongliang (balról) és Xiao Qian nagykövet

A kínai delegáció meglátogatta a Szentágothai Kutató Központot, ahol Kovács L. Gábor rektorhelyettes úr mutatta be a létesítményt és az abban folyó kutatási tevékenységeket. Nagykövet úr delegációjának tagjai között volt Wang Hongliang kereskedelmi tanácsos úr is, aki nagy örömmel érkezett hozzánk, mivel egyetemünk hallgatója volt korábban, amikor is magyar nyelvi képzésen vett részt.

utoljára frissítve: 2013. március 05. 15:51:10

« vissza