Kitüntetettjeink március 15. alkalmából (VIDEÓ)

szerzõ: PTE / MTI

Magyarország köztársasági elnöke március 15. alkalmából Széchenyi-díjat adományozott Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatónak, a PTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanárának, valamint Kosztolányi Györgynek, a PTE Orvosi Genetikai és Gyermek-fejlődéstani Intézetének professzorának. A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Font Márta, a PTE BTK tanszékvezető egyetemi tanára. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szabó Gyula, a PTE ÁOK egyetemi tanára. Bachmann Bálint, a PTE PMMIK dékánja Ybl Miklós-díjat vehetett át.

Széchenyi-díjasok:

Dr. Andrásfalvy Bertalan, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, néprajzkutató, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa részére a magyar néprajztudomány egészét átfogó - a népi gazdálkodás szinte valamennyi ágát, a népköltészetet, a néprajzi csoportok együttélését, a néphagyomány jelentőségét és ápolását is érintő - nemzetközileg is számon tartott tudományos kutatásaiért, publikációiért, oktatói és közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a Széchenyi-díjat.

Dr. Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, orvos, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Genetikai és Gyermek-fejlődéstani Intézetének professor emeritusa részére a gyermekgyógyászat genetikai kérdései, a genetikailag sérült csecsemők, kisgyermekek kórfelismerése és gyógyítása terén végzett több évtizedes, nemzetközileg is számon tartott tudományos, kutatói és oktatói munkássága, szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a Széchenyi-díjat.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Font Márta, a PTE BTK tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szabó Gyula, a PTE ÁOK egyetemi tanára.

Ybl Miklós-díjjal kitüntetett:

2013. március 14-én a Belügyminisztérium Márványaulájában tartott rendezvényen adták át az idei Ybl Miklós-díjakat. A kitüntetésben részesült többek között Bachmann Bálint is. A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar dékánja – magas minőségben tervezett és kivitelezett épületein túl, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán végzett oktatói tevékenysége, a Breuer Marcell Doktori Iskola megalapítása és működtetése, valamint a XIII. Velencei Építész Biennálé Magyar Pavilonjának kurátori munkája elismeréséül vehette át a díjat. a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar dékánja is.

Bachmann Bálint átveszi a díjat Pintér Sándortól


Gratulálunk kitüntetettjeinknek!

A Széchenyi-díjasok teljes névsora ezen linken található!

utoljára frissítve: 2013. április 02. 15:39:53

« vissza