Tévés kapta az egyetemi sajtódíjat

szerzõ: PTE

A Pécsi Tudományegyetem hagyományos év végi sajtószalonja alkalmából közös reggelire hívta Pécs és a régió újságíróit, a sajtó képviselőit. Az egyetemi sajtódíjat idén a Hálózat TV vezetője kapta.

Idén a Pezsgőház étterembe hívták a PTE vezetői a dél-dunántúli újságok, rádiók és televíziók munkatársait, hogy az egyetem idei évéről beszámoljanak, és közös munkájukat értékeljék. Az Universitas Televízió 2007-es összeállítása után dr. Horváth Béla kapcsolati rektorhelyettes a kommunikáció, a folyamatos kapcsolattartás fontosságát emelte ki beszédében, és emlékeztetett, hogy a sajtószóvivői poszt létrehozása is ennek volt egy fontos lépése a PTE részéről.

Fotó: Gábor Zsófia  

Dr. Gábriel Róbert rektor arról beszélt, milyen kihívások állnak a közeljövőben az egyetem előtt, akár gazdasági, akár demográfiai oldalról, de büszkén számolt be a HVG Diploma 2008-as felsőoktatási ranglistájáról, ahol a pécsi egyetemi karok kiváló eredményt értek el, az orvosi kar pedig az abszolút listában is első helyen végzett. A jövőre nézve kiemelkedően fontosnak ítéli a hét nagy magyarországi egyetem „G7” nevű együttműködését, amelynek apropóján a gazdasági tanácsok számára szerveztek találkozót még december 7-én, éppen Pécsett.

A találkozó zárásaként került sor az idei díjátadásra. „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat 2007-ben a televíziózásban végzett magas szintű munkájáért,  valamint a több éves sikeres együttműködésért amellyel nagyban segítette a pécsi felsőoktatás hírnevének erősítését,  valamint a Pécsi Tudományegyetem széleskörű bemutatását dr. Gáti Zoltán, a Hálózat TV-t üzemeltető Hálózatos Televíziók Zrt. vezérigazgatója kapta.

Fotó: Gábor Zsófia  

A Pécsi Tudományegyetem 2007-ben immár nyolcadik alkalommal ítélte oda „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat a magyar sajtó egy képviselőjének. Az alapítás évében, 2000-ben az azóta sajnos elhunyt Káplár László újságíró (MTI), 2001-ben Kovács Zoltán szerkesztő (Magyar Rádió), 2002-ben dr. Dunai Imre újságíró (Dunántúli Napló), 2003-ban Kálmándy Ferenc fotóriporter (MTI), 2005-ben Keresnyei János, a Pécs TV ügyvezetője, dr. Kozma Ferenc újságíró (Dunántúli Napló), míg tavaly Horváth Ágnes, az Edupress főszerkesztője vehette át ezt az elismerést.

utoljára frissítve: 2007. december 12. 14:27:50

« vissza