Szekszárdon az idei sajtódíj

szerzõ: Mester Zoltán

Lengyel János, a Tolnai Népújság főszerkesztője kapta idén a Pécsi Tudományegyetem sajtódíját a Hotel Palatinus éttermében tartott sajtószalonon. A hagyománynak számító évzáró eseményen a régió azon újságírójának ítélik oda a sajtódíjat évről-évre, aki rendszeresen és magas színvonalon sokat tett azért, hogy erősítse a PTE jó hírnevét.

Minden év végén, a Pécsi Tudományegyetem közös reggelire hívja Pécs és a régió újságíróit, illetve az egyetem képviselőit. Az idei sajtószalonon Horváth Béla kapcsolati rektorhelyettes köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, hogy különösen fontosnak tartja a térség meghatározó elemének számító egyetem és a sajtó jó kapcsolatát, mely az elmúlt években kialakult. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a kölcsönös tisztelet és működő kommunikáció a jövőben is megmarad a felek között.

Gábriel Róbert - Fotó: Aknai P.Az Universitas Televízió az egyetem 2008-as évéről szóló összeállítása után mondott köszöntőjében Gábriel Róbert nem titkolta, hogy nehéz évet tudhat maga mögött az egyetem. Elmondása szerint sikerrel zárhatja a PTE az évet, a sok probléma és belső változás ellenére. A 2008-as évet a stabilizáció évének nevezte a rektor, mellyel megteremtődtek az alapjai a 2009-es, az induló fejlődések évének. Elkészültek ugyanis azok a pályázatok, amelyeknek köszönhetően 2009-re realizálhatóvá válnak a fejlesztések. Gábriel Róbert külön kiemelte, hogy látványos és szép eredmények születtek a karok példaértékű összefogása nyomán. Jövőre folytatódik az egyetem pénzügyeinek rendezése is, az idei év végére ugyanis már jelentősen csökkent az eddig felhalmozott adósságállomány, mellyel egy többéves, negatív folyamat ért véget.

 „A pécsi felsőoktatásért" sajtódíjat Gábriel Róbert adta át Lengyel Jánosnak. A Tolnai Népújság főszerkesztője a médiában végzett magas szintű munkájáért, az egyetemmel való több éves sikeres együttműködésért, valamint a pécsi felsőoktatás hírnevének erősítéséért vehette át az elismerést.

Lengyel János - Fotó: Aknai P."Ez a díj a Tolnai Népújság minden dolgozójának díja" - jelentette ki Lengyel János az oklevél átvétele után. A főszerkesztő beszédében elmondta, hogy munkatársaival együtt elkötelezettek a megyében élőkért, illetve azokért, akik törekednek és képesek az értékközvetítésre és a fejlődésre. Az újságíró felelőssége és feladata, hogy bemutassa a világot, hozzátegye azt a nézőpontot, ahonnan és ahogy látja azt. „Nem az a kényes kérdés, amit feltesznek, hanem ami nem hangzik el." - jegyezte meg Lengyel János.

A Pécsi Tudományegyetem 2008-ben immár kilencedik alkalommal ítélte oda „A pécsi felsőoktatásért" sajtódíjat a magyar sajtó egy képviselőjének. Az alapítás évében, 2000-ben az azóta elhunyt Káplár László újságíró (MTI), 2001-ben Kovács Zoltán szerkesztő (Magyar Rádió), 2002-ben Dunai Imre újságíró (Dunántúli Napló), 2003-ban Kálmándy Ferenc fotóriporter (MTI), 2005-ben Keresnyei János, a Pécs TV ügyvezetője, Kozma Ferenc újságíró (Dunántúli Napló), 2006-ban Horváth Ágnes, az Edupress főszerkesztője, tavaly Gáti Zoltán, a Hálózat TV-t üzemeltető Hálózatos Televíziók Zrt. vezérigazgatója vehette át ezt az elismerést.

utoljára frissítve: 2008. december 10. 15:47:26

« vissza